Golvbrunnar!

Nu är det badrumssnack igen.. Det är så svårt! Jag menar, alla har väl idéer kring sitt drömbadrum. Nu kanske det inte bli exakt vår dröm eftersom det är svindyrt med allt som har med badrum att göra, men vi vill få det bästa möjliga för de pengar vi väljer att lägga ner. Tur att Internet finns så man kan gooogla hela kvällarna! haha
 
Vi tänkte från början ha ett Unidrain, det är en golvbrunn som är ca 5cm bred och kan vara upp till ca 120cm långt, den placeras därför mot väggen och möjliggör att man kan ha stora klinkerplattor i hela badrummet. Har man en "vanlig" golvbrunn måste man gå ned i storlek på plattorna för att det ska bli ett godkänt fall ned mot brunnen. Vi valde tyvärr bort detta pga merkostnaderna för montering av den golvbrunnen, ca 8.000kr bara för monteringen. Hade vi bara behövt betala för brunnen så kostar den ca 3.000kr, då är det lätt värt.. men inte över 10.000kr per golvbrunn!
Såhär ser Unidrain ut.
 
Det finns ju sen klassiska golvbrunnar med golvsilar som ser väldigt olika ut! T.ex. med de tre kronorna som är väldigt passande då vi nu här hemma sitter och väntar på juniorkronornas match mot Finland i JVM! :) MEn jag vill inte ha en sån i våra badrum!
 
 
Vi, läs jag, har istället riktat in oss på en kaklad golvbrunn som ska smälta in fint med det övriga golvet, det känns exklusivt och modern.. Ska bli spännande att se vad en sån kostar när vi får offerten!
Ser ut såhär:
Snyggt va?!
 





Mammi

Japp, snyggt!

Maria Ekström

Jag ville också ha unidrain men husbyggaren sa nej på direkten:( mycket att tänka på..Var kommer den kallade varianten ifrån?

Svar: Dem flesta säger nej bara för merjobbet, tyvärr. Men faktiskt så finns det inga konstigheter med varken installation, försäkringsmässigt eller ur fuktsynpunkt! Så det är bara dåligt av dem som säger ner eftersom det inte är någon riskkonstruktion!Men för oss blev det så endast av kostnadsskäl!
Alla dessa kommer från Purus, väntar på att få offerten, ska bli spännande att se vad det kostar!
Sofia Tjernberg

Maria Ekström

Ja alltså jag tror att om jag pushat lite så hade det inte varit några problem men vi hade inte velat ha det som en merkostnad heller så jag la ner direkt då:) inte så viktigt, endast önskvärt..inte lika viktigt som grått tak;) undrar förresten om vi kommer få någon faktura för beslutet?

Svar: Ja säkerligen, men usch, det blev dyrt! Finns ju andra snygga alternativ med :)Haha, nej SANNERLIGEN INTE! ÄR så nöjd med det, tror du att fler kommer ha det eller bara vi?
Ja vi har fått en faktura, blev mindre än vi räknade med, 1150kr tror jag det blev!
Sofia Tjernberg

Maria Ekström

Fick fakturan igår. Jag kommer bestrida den då de själva sa i utlåtandet att det var en olycklig skrivning av dem att tillåta färgen men inte materialet. Med det har de erkänt att de gjort ett misstag och jag är inte intresserad av att betala för deras misstag. Fast ja, jag trodde också fakturan skulle vara på ett större belopp

Maria Ekström

Just det. Jag tror även våra grannar ändrar till grått tak sen kan jag tänka mig att det är ännu fler..

Maria Ekström

Du kan riva fakturan för ändringen av takfärg:)👍

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo