Å så soligt!

Sitter inne och dricker iskall Sprite efter att ha hackat stenhård snö/is! Helt svett, vilken bra träning :)
Tog hundarna bort till Malin och Xavi en snabbis och Milo invigde sina skor, bara en som åkte bra och han sprang på och var riktigt nöjd - så skönt! 
Nu sitter jag här och ska snart ut i garaget och fortsätta med det jag började med igår, röja! Fler hyllor ska beställas och ska upp samt en garderob för säsongskläder!
Men sååå fint väder ute! Syns jag har så ont i magen, annars hade jag tagit en riktigt lång promenad!






Bilder kommer efter städningen i em :)





Mammi

Vilka fina skor! Ser ut att sitta perfekt!

Svar: Det är strumpor med gummifot! Får tejpa fast dem men annars är de kanon :)
Sofia Tjernberg

Ida

Så fint ni har det! Varför valde ni inte golvvärme på övervåningen? Vi har tänkt göra det så ville bara fråga om det är någon negativ aspekt som vi inte har tänkt på.

Svar: Hej! Tack :) det finns nog ingen byggare eller entreprenör som rekommenderar golvvärme på övervåningen i ett trähus! Har ni ett hus byggt i lättbetong med betongbjälklag så funkar det ju utmärkt men alla avråder starkt från att lägga in golvvärme i ett trähus på övervåningen! Men ni kanske bygger i betong? :)
Sofia Tjernberg

Ida

Okej, nä vi bygger trähus men har hört att den gamla konstruktionen inte var så bra men att den de använder nu ska vara mycket bättre. Varför har de avrått? Grattis till fjärdeplatsen!

Svar: Tusen tack! Vad spännande för er, det är en rolig resa och en stor utmaning! Vad bygger ni för hus?
Sofia Tjernberg

Anonym

Hej! Får man fråga vad era golvlister och lister runt fönstren heter och är ifrån?

Svar: Det vet jag nog inte men kan ta reda på! Googla annars på allmogelister, kan mäta vilken dimension de är :)
Sofia Tjernberg

Ida

Hej igen, pratade med vår KA om risker med golvvärme på övre plan och enligt honom ska det inte vara större risk för läckage jämfört med radiatorer om det var därför de avrått.

Svar: Nää det är mer med komfort, energieffektivitet, kallras etc! :) sedan värms ju övervåningen upp underifrån av golvvärmen från bottenplattan :)
Sofia Tjernberg

Ida

Okej, jag skulle nog tycka att det är högre komfort med golvvärme och en mer jämn temperatur men vi får väl se. Skönt att kunna möblera hur man vill och slippa städa bakom elementen 😉 tror ändå man behöver lite värme på även på övervåningen, eller vad tror du? Ja det är verkligen kul, känns prisvärt att bygga nytt ändå. Vi bygger ett Vårgårdahus, en förstorad variant av villa Klinten

Svar: Trodde jag med men tydligen inte eftersom fönstren ju släpper igenom kyla och det då kan bli dragit.. Men det blir säkert bra för er :) vi hade inte värme på på övervåningen förrän i december och då 3 på elementet trots -15 ute! Så roligt för er, var bygger ni? Jobbar du med på SF? 👍
Sofia Tjernberg

Ida

Aha okej, ja jag tänker att det borde inte vara så stor skillnad uppe och nere men vi får väl se 😊 beror ju på hur de lägger slingorna också. Så skönt, då är det bra isolerat. Vi bygger också i Harvestad, har tomten på baksidan av Marias mot Skånelängorna. Tyvärr är det långa leveranstider så huset kommer inte förens till sommaren. Nope jag jobbar på universitetet. Skönt med cykelavstånd till jobbet 😊

Svar: Kul! Då bygger ni ett lågenergihus va? Vi hade den tomten först men bytte till denna :) kul med nya familjer hit, vi borde ha grillkväll i sommar så man får träffa alla :) vad blir det för hustyp ni ska bygga?
Sofia Tjernberg

Anonym

Ja kolla gärna måttet, är era fönstersmygar och bänkar av mdf eller riktigt trä?

Svar: De är av massivt trä och handmålade efter montage på plats :)
Sofia Tjernberg

Ida

Ja det blir ett fint område. Nä det är våra grannar som bygger lågenergihuset. Vi bygger Vårgårdahus, en modern funkiskub. Ja det går rätt mycket pengar på att höja tomten. Vårt hus kommer någon gång i sommar så vi flyttar in någon gång under hösten om allt går som det ska. Men grillkväll lät trevligt 😊

Svar: Kul!!! Hur stort blir ert?
Sofia Tjernberg

Ida

Ja det känns bra men nu börjar man bli otålig 😉 151 kvm blir det med tre sovrum. Hade varit kul att få se er planlösning ☺

Svar: Ja herre, men tiden går rätt snabbt ändå, speciellt på slutet!! :) just det, har nog glömt det! Kommer 👍
Sofia Tjernberg

Stalker?

Namn:


E-postadress:


URL / Bloggadress:


Din Kommentar:


Trackback
Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo